VESTEK stöder Guldpokalseglingarna och 5.5m klassens VM-tävlingar

NJK / Kappsegling / VESTEK stöder Guldpokalseglingarna och 5.5m klassens VM-tävlingar

Nyländska Jaktklubben och Vestek Ab samarbetar under med 5.5m- klassens VM- och Guldpokalevenemang i Helsingfors i sommar.

NJK är under tiden 24 juli – 2 augusti värd för 5.5m klassens pokal- och VM- tävlingar. Blekholmen är bas för tävlingarna och banorna läggs ost och sydost om Mjölö. Ca 30 båtar räknas delta i tävlingarna, som bär det imponerande namnet The Scandinavian Gold Cup 100th Anniversary Regatta. På programmet står först tävlingar om olika pokaler, därefter VM-tävlingarna.

Den överlägset viktigaste pokalen är ju den av NJK år 1919 instiftade Guldpokalen (The Scandinavian Gold Cup). Pokalen instiftades till minne av den då nya klubbflaggan för segel- och båtklubbar. Först tävlade man om den i 6mR- klassen men då nybyggnadsverksamheten i klassen avtog flyttades den 1953 tävlar man om den i 5.5m – klassen. Finland vann aldrig tävlingarna i sexa-klassen men i 5.5m -klassen har det gått bättre. Första finländska vinnare var Tom Jungell med besättning. Då pokalseglingarna gick i Helsingfors 2011 vann Kenneth Thelen med besättning och Jussi Gullichsens team upprepade bravaden följande år. Detta år representeras Finland av tre framgångsrika 5.5m seglare: Henrik Lundberg, Timo Telkola och Mathias Dahlman.

5.5m- klassens tävlingar finansieras i huvudsak med deltagaravgifter. Vestek, som också tidigare har stött NJK bidrar nu med utrustning och ekonomiskt stöd. Detta innebär att NJK kan satsa mera på den sociala sidan, att göra evenemanget trevligt för seglarna, som ju själva satsar mycket på sitt deltagande i form av resor, båttransporter mm.

Närmare uppgifter:
NJK: Pata Andersson, pata¬_andersson(at)hotmail.com, 040-5404862
Vestek: Mikael Ulfves, mikael_ulfves(at)vestek.fi, 09-8870120

(redigera)
Facebook YouTube
X