Aktuellt inom junior & träning 2019

NJK / Junior & Träning / Aktuellt inom junior & träning 2019

Juniorernas Supersöndagar

 

NJK:s juniorverksamhet är aktiv också utanför seglingssäsongen!

Juniorernas supersöndagar, som varit omtyckta och fått bra feedback, börjar på hösten då seglingssäsongen tagit slut och fortsätter ända till våren. Tanken bakom supersöndagarna är att hjälpa klubbens juniorer att lära känna varandra, men också bevara den fina gemenskap som skapats under läger, skolor och i träningsgrupperna.

Mera information om supersöndagarna samt datum hittar du här. Välkommen med!

 

Kantringsövningar 2019

 

Gallträsk Segelsällskap ordnar kantringsövningar för Optiseglare den 6.4 i Grankulla simhall. Detta är ett ypperligt tillfälle för Optimistgruppens nya seglare och sommarens lägerdeltagare att få mera självsäkerhet på vattnet och vi skulle gärna se att alla som kommer att delta i klubbens träningar på sommaren också deltar i kantringsövningarna.

Mera erfarna optimistseglare samt Zoom8-seglare kan delta på kantringsövningar i Meriturva i 14.4.

Anmälning till kantringsövningarna sker via Nimenhuuto. De som inte finns i någon Nimenhuuto-grupp kan anmäla sig via e-post till junior@njk.fi.

 

Träningarna 2019

 

Fysträningarna 2019

NJK erbjuder sina juniormedlemmar och aktiva kappseglare program året runt.

Fysträningarna inleds i oktober och pågår till våren med paus under skolloven. Höstens träningar ordnas från och med oktober och ända till jul, medan vårens träningar pågår från och med januari ända fram till påsk. Träningarna är mångsidiga och varierande. Träningarna innehåller lekar, bollspel, muskelträning mm. Innehållet anpassas enligt deltagarnas ålder för att bäst stöda deras utveckling.

Vi utreder för tillfället de olika alternativen för fysträningar under våren 2019.

Mera info om fysträningarna finns här!

 

Info om säsongen 2019 för både juniorer och vuxna

NJK kommer att ha träningsgrupper i Optimist, Optiranking, Zoom8, Laser samt kölbåtar under säsongen 2019. Träningsdagarna för junior- och ungdomsseglarna varierar från grupp till grupp. Kölbåtsträningen kommer att fortsätta även under 2019 som ett eget träningspaket. Sailing Center dvs vuxengrupperna tränar 606 och J80 på måndagar och torsdagar.

Inför säsongen 2019 har en del seglare från förra årets Zoom8 grupp bytt klass, så om ni vet någon som saknar träningsgrupp i Zoom8 för säsongen 2019 så ryms hen bra med i NJK:s träningsgrupp – bjud in dem och be dem vara i kontakt med NJK:s koordinator Piu Nyberg eller chefstränare Kasimir Johansson om de vill veta mera om verksamheten.

Mera information om säsongen och träningsgrupperna 2019 har publicerats under rubriken Träningsgrupperna 2019.

De juniorer och ungdomar som inte finns på Nimenhuuto och vill börja segla Optimist, Zoom8 eller Laser, eller de som är osäkra vilken grupp den kunde segla i, kontakta oss på adressen junior@njk.fi så hjälper vi er vidare!

 

 

Höstsäsongen kör igång!

 

Seglingsträningarna för de flesta grupperna på NJK kör igång igen inom kort. Rankinggruppen har seglat genom hela säsongen med läger och tävlingar, medan de andra grupperna haft paus i juni – juli. Nu då höstsäsongen börjar, börjar också träningarna för de andra grupperna.

Ankorna, Optigruppen och Zoom8/Laser inleder sin höstsäsong vecka 33. Ankornas höstsäsong kör igång torsdag 15.8 och Optigruppens onsdag 14.8. Zoom8/Laser tränar redan från och med tisdag 13.8. Träningarna i flerpersoners båtar / RS-Vision kör igång vecka 34. Vi kommer också att erbjuda träning med klubbens 606:or. Mera info får du genom att klicka på länken nedan.

Läs mera och anmäl dig till träningsgrupperna här.

 

Säsongstartsinfot har publicerats!

 

Läs säsongstartsinfot för NJK juniorer och ungdomar här!

 

Säsongsöppning 18.5 på Blekholmen

 

Lördagen den 18.5 ordnas NJK:s säsongsöppning på Blekholmen med flagghissning, aktiviteter för juniorerna, middag och annat roligt. Programmet publiceras närmare evenemanget. Välkommen med!

 

Seglingsläger 2019

anmälningen har öppnat!

 

Seglingslägren på Björkholmen

NJK ordnar sommaren 2019 fyra seglingsläger på Björkholmen, första ordnas 3-7.6, andra går av stapeln 10-14.6 och Ankornas seglingsläger + kappseglingslägret 17-19.6. Seglingsläger I och II är för både nybörjare och erfarna seglare, på båda lägren kan man delta oberoende nivå eller tidigare seglingserfarenhet. Efter seglingsläger I och II ordnas Kappseglingslägret,  som fungerar som fortsättningskurs för lägren I och II och ingår i vissa träningspaket. Åldersgränsen för seglingslägren är 7-14 år.

För de yngre, 4-7 åringar, ordnar vi Ankornas seglingsläger. Ankornas läger är både för dem som redan seglar i Ankorna men också för nya små seglare.

Närmare information Seglingslägren hittar du här.

Kajholmslägret

Det traditionella Kajholmslägret för NJK juniorer ordnas 5-10.8.2019.  Lägret är till för NJK juniorer i åldern 9-14 år. Kajholmslägret erbjuder en enastående lägerupplevelse med fokus på segling. Lägerprogrammet består av sjömanskap, kappseglingens grunder och fortsättning, seglingsteknik, seglingslekar, kappseglingar etc. Vi seglar både på för- och eftermiddagarna och på kvällarna är det fullt upp att hinna med lekar, bastubadning, skattjakter och annat som ledarna hittar på. .

Åldersgränsen för Kajholmslägret är 9-14 år. Närmare information om Kajholmslägret samt datum, priser och anmälningsblankett hittar du här

Välkommen med!

 

Facebook YouTube
X