Aktuellt inom junior & träning 2019

NJK / Junior & Träning / Aktuellt inom junior & träning 2019

Juniorernas Supersöndagar

 

NJK:s juniorverksamhet är aktiv också utanför seglingssäsongen!

Juniorernas supersöndagar, som varit omtyckta och fått bra feedback, börjar på hösten då seglingssäsongen tagit slut och fortsätter ända till våren. Tanken bakom supersöndagarna är att hjälpa klubbens juniorer att lära känna varandra, men också bevara den fina gemenskap som skapats under läger, skolor och i träningsgrupperna.

Mera information om supersöndagarna samt datum hittar du här. Välkommen med!

NJK skiddag i Noux söndagen 10.3

 

Söndagen 10.3.2019 samlar vi ihop NJK seglare, både unga och gamla, för en rolig dag i backen i Swinghill, Noux. Vi träffas kl 12:00 uppe på backen (framför skiduthyrningen). Vi kommer att äta lunch kl 13 tillsammans i den mysiga caféet i backen.

Mera information evenemanget finns på adressen http://www.njk.fi/njk-skiddag-i-noux/.
Info om Swinghill, liftkort etc hittar ni på adressen http://swinghill.fi/talvi/.

Meddela gärna om ni kommer, också ifall ni har frågor kan ni kontakta sailingcenter(at)njk.fi eller piu.nyberg(at)njk.fi.

Kantringsövningar 2019

 

Gallträsk Segelsällskap ordnar kantringsövningar för Optiseglare den 6.4 i Grankulla simhall. Detta är ett ypperligt tillfälle för Optimistgruppens nya seglare och sommarens lägerdeltagare att få mera självsäkerhet på vattnet och vi skulle gärna se att alla som kommer att delta i klubbens träningar på sommaren också deltar i kantringsövningarna.

Mera erfarna optimistseglare samt Zoom8-seglare kan delta på kantringsövningar i Meriturva i 14.4.

Anmälning till kantringsövningarna sker via Nimenhuuto. De som inte finns i någon Nimenhuuto-grupp kan anmäla sig via e-post till junior@njk.fi.

 

Träningarna 2019

 

Fysträningarna 2019

NJK erbjuder sina juniormedlemmar och aktiva kappseglare program året runt.

Fysträningarna inleds i oktober och pågår till våren med paus under skolloven. Höstens träningar ordnas från och med oktober och ända till jul, medan vårens träningar pågår från och med januari ända fram till påsk. Träningarna är mångsidiga och varierande. Träningarna innehåller lekar, bollspel, muskelträning mm. Innehållet anpassas enligt deltagarnas ålder för att bäst stöda deras utveckling.

Vi utreder för tillfället de olika alternativen för fysträningar under våren 2019.

Mera info om fysträningarna finns här!

 

Info om säsongen 2019

NJK kommer att ha träningsgrupper i Optimist, Optiranking, Zoom8, Laser samt kölbåtar under säsongen 2019. Träningsdagarna för junior- och ungdomsseglarna är samma som tidigare, dvs måndagar, onsdagar och torsdagar. Kölbåtsträningen kommer att fortsätta även under 2019 delvis som en del av träningsgruppernas verksamhet men också med övriga tilläggsevenemang. Sailing Center dvs vuxengrupperna tränar 606 och J80 på måndagar och torsdagar.

Inför säsongen 2019 kommer en del seglare från årets Zoom8 grupp att byta klass, så om ni vet någon som saknar träningsgrupp i Zoom8 för sommaren 2019 så ryms hen bra med i NJK:s träningsgrupp – bjud in dem och be dem vara i kontakt med NJK:s koordinator Piu Nyberg eller chefstränare Kasimir Johansson om de vill veta mera om verksamheten.

Mera information om säsongen och träningsgrupperna 2019 kommer att publiceras under rubriken Träningsgrupperna 2019.

De juniorer och ungdomar som inte finns på Nimenhuuto och vill börja segla Optimist, Zoom8 eller Laser, eller de som är osäkra vilken grupp den kunde segla i, kontakta oss på adressen junior@njk.fi så hjälper vi er vidare!

 

 

Infotillfälle 28.1 kl 18.00

 

NJK ordnar infotillfälle för juniorer och föräldrar den 28.1 kl 18.00 på Björkholmen. Vi kommer att gå igenom upplägget säsongen 2019, träningar, tävlingar, läger, jippon osv. I samband med infotillfället får ni också mera information om förhandsanmälning till Seglingslägren på Björkholmen samt Kajholmslägret. Välkommen!

 

Säsongsöppning 18.5 på Blekholmen

Lördagen den 18.5 ordnas NJK:s säsongsöppning på Blekholmen med flagghissning, aktiviteter för juniorerna, middag och annat roligt. Programmet publiceras närmare evenemanget. Välkommen med!

 

Seglingsläger 2019

anmälningen har öppnat!

 

Seglingslägren på Björkholmen

NJK ordnar sommaren 2019 fyra seglingsläger på Björkholmen, första ordnas 3-7.6, andra går av stapeln 10-14.6 och Ankornas seglingsläger + kappseglingslägret 17-19.6. Seglingsläger I och II är för både nybörjare och erfarna seglare, på båda lägren kan man delta oberoende nivå eller tidigare seglingserfarenhet. Efter seglingsläger I och II ordnas Kappseglingslägret,  som fungerar som fortsättningskurs för lägren I och II och ingår i vissa träningspaket. Ankornas seglingsläger ordnas för 4-7 åringar, både för dem som redan seglar i Ankorna men också för nya små seglare.

Närmare information Seglingslägren hittar du här.

 

Kajholmslägret

Det traditionella Kajholmslägret för NJK juniorer ordnas 5-10.8.2019.  Lägret är till för NJK juniorer i åldern 9-14 år. Kajholmslägret erbjuder en enastående lägerupplevelse med fokus på segling. Lägerprogrammet består av sjömanskap, kappseglingens grunder och fortsättning, seglingsteknik, seglingslekar, kappseglingar etc. Vi seglar både på för- och eftermiddagarna och på kvällarna är det fullt upp att hinna med lekar, bastubadning, skattjakter och annat som ledarna hittar på. Närmare information om Kajholmslägret samt datum, priser och anmälning hittar du här.

 

Åldersgränsen för seglingsskolorna är 7-14 år och för Kajholmslägret 9-14 år. Simkunskap samt NJK medlemskap är ett krav.

Anmälningen till lägren öppnas i början av februari.

 

Välkommen med!

 

 

 

Facebook YouTube
X