Aktuellt inom junior & träning 2018 – 2019

NJK / Junior & Träning / Aktuellt inom junior & träning 2018 – 2019

Träningarna 2018 – 2019

 

 

Fysträningarna 2018 – 2019

NJK erbjuder sina juniormedlemmar och aktiva kappseglare program året runt.

Fysträningarna inleds i oktober och pågår till våren med paus under skolloven. Höstens träningar ordnas från och med oktober och ända till jul, medan vårens träningar pågår från och med januari ända fram till påsk.

Träningarna är mångsidiga och varierande. Träningarna innehåller lekar, bollspel, muskelträning mm. Innehållet anpassas enligt deltagarnas ålder för att bäst stöda deras utveckling.

Mera info om fysträningarna finns här!

 

Info om säsongen 2019

NJK siktar på att ha träningsgrupper i Optimist, Zoom8 och Laser under säsongen 2019. Kölbåtsträningen kommer att fortsätta även under 2019 delvis som en del av träningsgruppernas verksamhet men också med övriga tilläggsevenemang.

Inför säsongen 2019 kommer en del seglare från årets Zoom8 grupp att byta klass, så om ni vet någon som saknar träningsgrupp i Zoom8 för sommaren 2019 så ryms hen säkert bra med i NJK:s träningsgrupp – bjud in dem och be dem vara i kontakt med Kasimir om de vill veta mera om verksamheten.
Vi jobbar också på att Lasergruppen skall växa inför 2019.

För dem som seglat Zoom8 säsongen 2018: För att bättre kunna planera träningsgrupperna och tränarbehovet har Kasimir lagt en preliminär förfrågan om vilken klass som seglarna kommer att träna i nästa säsong. Förfrågan finns som evenemang på Zoom-gruppens Nimenhuuto den 1 november, vänligen anmäl er IN för den klass ni (preliminärt) tänker segla.

De som inte finns på Nimenhuuto och vill börja segla Optimist, Zoom8 eller Laser, kontakta oss på adressen junior@njk.fi!

 

Seglingsträningarna höstsäsongen 2018

Ankorna seglar 16.8, 23.8, 30.8, 6.9, 13.9 och 20.9.

Optigruppens och Zoomarnas höstsäsong inleds måndagen 13.8 och pågår till den 11.10. Laserseglarna seglar hösten 2018 tillsammans med Zoom8-gruppen.

29er träningarna körs från och med 21.8 till 14.10.

Träningarna i flerpersoners båtar  görs som samträning med Zoom8-seglarna. Datum hittar ni under fliken Träningsgrupperna 2018.

Närmare information om säsongen 2018 hittar du under fliken Junior & träning – Träningsgrupperna 2018.

Sailing Centerns träningar för Blue track (nybörjarnivå) och Red track (fortsättningsnivå) grupperna körs på måndagar. Närmare information om Sailing Centens verksamhet finns här. Märkväl att Sailing Centerns språk är i första hand engelska.

 

Seglingsläger 2019

 

 

Seglingslägren på Björkholmen

NJK ordnar sommaren 2019 fyra seglingsläger på Björkholmen, första ordnas 3-7.6, andra går av stapeln 10-14.6 och Ankornas seglingsläger + kappseglingslägret 17-19.6. Seglingsläger I och II är för både nybörjare och erfarna seglare, på båda lägren kan man delta oberoende nivå eller tidigare seglingserfarenhet. Efter seglingsläger I och II ordnas Kappseglingslägret,  som fungerar som fortsättningskurs för lägren I och II och ingår i vissa träningspaket. Ankornas seglingsläger ordnas för 4-7 åringar, både för dem som redan seglar i Ankorna men också för nya små seglare.

Närmare information Seglingslägren hittar du här.

 

Kajholmslägret

Det traditionella Kajholmslägret för NJK juniorer ordnas 5-10.8.2019.  Lägret är till för NJK juniorer i åldern 9-14 år. Kajholmslägret erbjuder en enastående lägerupplevelse med fokus på segling. Lägerprogrammet består av sjömanskap, kappseglingens grunder och fortsättning, seglingsteknik, seglingslekar, kappseglingar etc. Vi seglar både på för- och eftermiddagarna och på kvällarna är det fullt upp att hinna med lekar, bastubadning, skattjakter och annat som ledarna hittar på. Närmare information om Kajholmslägret samt datum, priser och anmälning hittar du här.

 

Åldersgränsen för seglingsskolorna är 7-14 år och för Kajholmslägret 9-14 år. Simkunskap samt NJK medlemskap är ett krav.

Anmälningen till lägren öppnas i början av februari.

 

Välkommen med!

 

 

Facebook YouTube
X