Renoveringen av Kajholmens kök framskrider

NJK / Båtärenden / Renoveringen av Kajholmens kök framskrider

Det gamla köket har rivits helt och allt står öppet under vintern för att torka upp

I maj inleds återuppbyggnadsarbetet med elarbeten och gasinstallationer och sedan är det dags att lägga det nya golvet och fixa väggarna. Då alla ytor är målade och klara inleds installationen av inredningen.

Kylskåpen som nu stått på glasverandan byts ut och de nya kommer att placeras i köket. De gamla spisarna är kasserade och i stället kommer vi att installera en 90 cm bred gasspis med fem lågor och elugn. Dessutom kommer vi att installera en ordentligt tilltagen kupa med fläkt ovanför spisen för att få ut matosen när man kokar. Längs väggarna installeras arbetsbänkar med skåp och lådor undertill.

En diskho kommer att installeras i köket men den skall inte användas för diskning utan endast för att underlätta matlagningen, även i fortsättningen skall diskandet göras utomhus vid den fina diskplatsen.

Ny belysning kommer också att installeras, den nuvarande är mycket dålig och även under ljusa sommarkvällar är det mörkt i köket.
För att underlätta serveringen av mat till större sällskap kommer en ordentlig bänk att installeras på västra sidan av glasverandan, samtidigt får man också ordentligt med förvaringsutrymmen under bänken.

Allt skall vara klart i början på juni så att alla kan njuta av de nya faciliteterna redan under säsongen 2019 och speciellt under Kajholmsjubiléet den 15.6.

Måns Forss

(redigera)
Facebook YouTube
X