Paviljongsegling 2020

NJK / Fester och evenemang / Paviljongsegling 2020

Årets paviljongsegling fokuserar på paviljongerna mellan Pargasland, Åboland, Naguland och Åland. Programmet är anpassat till NJK:s sommarträff.

Paviljongernas betydelse för den finlandssvenska seglingen fick en särskild betoning i professor Matti Klinges föredrag om Finlands flagga vid Finlands 100 årsfest. Då föddes också den ursprungliga idén om besök till seglarpaviljonger.

PRELIMINÄR AGENDA

30.6 Träff kring Pargas Port

1.7 Vidaresegling mot Åbo och Erstan

2.7 Kosan styrs mot sommarträffen på NJK Borgareluoto

4.7 Efter NJK-träffen är det möjligt att ta ett sidoäventyr på Glada Laxen intill Kumlinge

5.7 Seglar vi SV längs Delet mot Föglo och Abborgrund

6.7 Avspisning av Paviljongseglingen i Lars Sonck ritade paviljong i Mariehamn Västra

Seglingarna och besöken till våra kamratföreningar har visat sig vara givande och fulla av gemytlig samvaro. Förutom att vi har fått se klubbarna, paviljongerna och hamnarna så har vi träffat representanter för föreningarna och kunnat diskutera klubbverksamheten i de andra finlandssvenska föreningarna. Ibland har självaste stadsdirektören deltagit. Således har vi knutit nya nätverk och har lägre tröskel i framtiden att hålla kontakt.

Paviljongsegling är ett slags socialt program, det är fritt fram att deltaga endast i de delar som intresserar var och en. Anmäl ditt intresse oförbindligt för att komma med i informationskanalen, jan.horhammer@njk.fi

Uffe Haga och Jan Hörhammer

(redigera)
Facebook YouTube
X