NJK:s Optimist rankingseglare klarat sig fint i kvalen!

NJK / Juniorer / NJK:s Optimist rankingseglare klarat sig fint i kvalen!

NJK:s Optimist rankingseglare deltog under våren i de två kvaltävlingarna som avgör lagen inför Världs-, Europa- och Nordiska mästerskapen. Förra helgen avgjordes kvalen på EMK.

NJK:s lag seglade fint och kommer att representera Finland i alla tävlingar. Vanessa Voutilainen vann kvalen och fick således en plats till Världsmästerskapen i Antigua i juli. Melisa Shalagin, Ida Laiho och Amanda Voutilainen kommer att representera Finland i Europamästerskapen i Frankrike i slutet av juni.

Silja Oikkonen slutade på samma poäng som den sista som blev utvald till EM laget. Det blir tyvärr inget EM för Silja, men hon får representera Finland på Nordiska mästerskapen i Norge i augusti. Atte Klemola hade en tuff tävling där han ännu före sista starten var nära en EM plats. Tyvärr var han lite för ivrig över starten och tjuvade, vilket kostade honom EM platsen. Atte kommer också att representera Finland i Nordiska mästerskapen. Som lagkamrater från NJK får de med sig Sofia Svartström och Sara Poijärvi.

NJK har med andra ord åtta Optimistseglare som får representera Finland i de internationella mästerskapen under sommaren!

Fint seglat alla och bra jobbat av coachen René Abner! Det kommer att blir spännande att följa med mästerskapen!

(redigera)
Facebook YouTube
X