fbpx

Grundig Champion of Champions

12 lag deltog i GRUNDIG Champion of Champions – tävlingarna 29-30 september

Det har redan blivit tradition, att NJK inbjuder de bästa seglarna i olika segelbåtsklasser till tävling om vem som är bäst bland de bästa.
I årets tävling deltog 12 lag representerandes lika många klasser. Totalt seglades 15 tävlingar i NJK:s J-80 båtar med fyra personers besättningar. Vindarna varierade, både hårdvinds- och lättvindsspecialisterna fick sitt favoritföre.
Kampen om segern är alltid hård. I år slutade de två bästa lagen på samma poäng, skillnaden mellan tredje och fjärde laget var endast en poäng.

Kampen var hård på Björkholmsfjärden (foto Kari Wilén)

Vinnarna detta år representerade drakklassen, rorsman var Georg Tallberg och i besättningen medverkade Markus Hongisto, Karl-Gustav Pihl och Jukka Saarikorpi. Två i besättningen, ”Tusse” Tallberg och ”Kalle” Pihl vann tävlingen också förra året – fast då representerade de sexaklassen.

Andra på samma poäng men med sämre resultat i finalseglingarna blev Finnjolleklassens lag med Oskari Muhonen, Jesse Kylänpää, Risto Ajanko och Joonas Harju. Tredje plats togs av 2.4m klassens Tammerfors-baserade lag med Marko Dahlberg, Rikard Bjurström, Janne Laine och Filip Björndahl, endast en poäng före DN- isjaktsseglarna.

Sponsorn GRUNDIG bidrog igen med fina priser och en gemensam måltid under tävlingarna.