Mästarnas mästare utkorades

NJK / Kappsegling / Mästarnas mästare utkorades

Grundig Champion of Champions

12 lag deltog i GRUNDIG Champion of Champions – tävlingarna 29-30 september

Det har redan blivit tradition, att NJK inbjuder de bästa seglarna i olika segelbåtsklasser till tävling om vem som är bäst bland de bästa.
I årets tävling deltog 12 lag representerandes lika många klasser. Totalt seglades 15 tävlingar i NJK:s J-80 båtar med fyra personers besättningar. Vindarna varierade, både hårdvinds- och lättvindsspecialisterna fick sitt favoritföre.
Traditionen bjuder att kampen om segern är hård. Också nu slutade de två bästa lagen på samma poäng, skillnaden mellan tredje och fjärde lagen var bara en poäng.

Vinnarna detta år representerade drakklassen, rorsman var Georg Tallberg och i besättningen medverkade Markus Hongisto, Karl-Gustav Pihl och Jukka Saarikorpi. Två i besättningen, ”Tusse” Tallberg och ”Kalle” Pihl var faktiskt med och vann tävlingen också förra året – fast då representerade de sexaklassen.

På samma poäng men med sämre poäng i finalseglingarna slutade Finnjolleklassens lag med Oskari Muhonen, Jesse Kylänpää, Risto Ajanko och Joonas Harju. Tredje blev 2.4m klassens Tammerfors-baserade lag med Marko Dahlberg, Rikard Bjurström, Janne Laine och Filip Björndahl.

Sponsorn GRUNDIG bidrog igen med fina priser och en gemensam måltid under tävlingarna.

Resultaten finns här

Tack till alla som var med och hjälpte!
Pata Andersson

(redigera)
Facebook YouTube
X