Guldpokalseglingar och världsmästerskap på Blekholmen

NJK / Fester och evenemang / Guldpokalseglingar och världsmästerskap på Blekholmen

Guldpokalseglingar och världsmästerskap på Blekholmen

Guldpokalseglingarna 2011, Kenneth Thelen/Robert Nyberg/Thomas Hallberg i ledningen. Foto: Kari Wilén

Detta år har 100 år förflutit sedan Guldpokalen, the Scandinavian Gold Cup, instiftades – för att hedra den finländska klubbflaggan, som då stadfästes.

Henrik Ramsay har skrivit om Guldpokalen i Sommar och Segel. Då man tävlade om pokalen i sexaklassen förde han den finländska utmanaren på Long Island Sound.

Sedan 1953 har Guldpokalen varit uppställd i 5.5M-klassen och för att fira hundra år av Guldpokalsegling har man utsett Finland och NJK till arrangörer för årets seglingar.

Klassens tradition är att man efter pokalseglingarna tävlar om världsmästerskapstiteln. Så sker också detta år och under tiden 24 juli – 2 augusti är Blekholmen bas för klassens viktigaste regatta.

Vår ambition som arrangörer av evenemanget är naturligtvis att organisera fina seglingar. Men dessutom är der viktigt för oss att seglarna skall känna sig välkomna och trivas på Blekholmen.

Vi har en kärngrupp av kunniga arrangörer, men flera arrangörer behövs, både på land och till sjöss.

Ta gärna kontakt med mig om du har möjlighet och intresse att vara med. Också om du inte kan var med under hela evenemanget är du välkommen. Vi behöver även några motorbåtar för juryns och eventuella åskådares behov. Kan Du ställa upp? Det är en upplevelse att se femfemmorna – klassiska och moderna – segla utanför Stora Mjölö!

Pata Andersson
Projektansvarig
pata_andersson@hotmail.com
040 540 4862

(redigera)
Facebook YouTube
X