Fem lag inom en poäng i Grundig Cup Champion of Champions

NJK / Kappsegling / Fem lag inom en poäng i Grundig Cup Champion of Champions

Årets upplaga av den traditionella Champion of Champions- tävlingen – nu sponsorerad av Grundig – var jämnare än någonsin.

Efter femton seglingar hade tre av de totalt 11 deltagande lagen lika poäng medan de två följande var bara en poäng efter!

Som vinnare utkorades 6mR-klassens lag med Karl Gustav Pihl som rorsman och ”Tusse” Tallberg som Tallberg som taktiker.

Tvåa blev 606-klassens FM-vinnande lag från Åland med Emil Nordlund vid rodret och trea First 36.7-laget, rorsman Joonas Sandholm. Ett poäng efter var isjakts (DN-) teamet med John Winqvist som chaufför på fjärde plats. På samma poäng slutade också 2.4m- laget med Marko Dahlberg vid rodret.  Team Nordlund vann för övrigt förra året även om de då representerade Match Racing- disciplinen.

Till trivseln bidrog i hög grad vår sponsor Grundig, som stod för after sail- förplägnaden på lördagen och de fina priserna på söndagen.

Ett stort tack till alla NJK- och Sail Center- medlemmar, som hjälpte till med arrangemangen! Tack likaså till team Nordlund och Tusse, som stod för bravaden att på havet peta in ett förrymt spinnakerfall tillbaka i masten på en av båtarna.  Utan den prestationen hade vi inte kunnat fullfölja hela det planerade programmet.

 

Pata Andersson

Resultatsidan hittas här.

Bilder hittas på Facebook här.

Team 6mR
Team 606

 

Team First 36.7
Team DN
(redigera)
Facebook YouTube
X