Anmälan till Flagghissning lördagen den 18.5.2019 kl. 15.00 på Blekholmen har öppnat!

NJK / Fester och evenemang / Anmälan till Flagghissning lördagen den 18.5.2019 kl. 15.00 på Blekholmen har öppnat!

Bästa medlem!

Välkommen på flagghissning 18.5.2019 kl. 15.00
Det lönar sig att anlända minst en halv timme innan till Blekholmen.

Då Finland fått sin blåvita flagga, önskade sig seglarna en ny klubbflagga. Med undantag för det heraldiska vapnet i det övre vänstra hörnet, var Finlands blåvita flagga likadan som Nyländska Jaktklubbens flagga från 1861. År 1919 beslöt riksdagen att godkänna en separat klubbflagga, som hade ett vitt kors inom det blåa korset och den heraldiska symbolen för var klubb i det övre vänstra hörnet. För formgivningen stod NJK:arna Gunnar L. Stenbäck och Carl Slotte. Segelsällskapen använder ännu i denna dag samma flagga.

Vid klubbhuset på Blekholmen hissades 18.5.1919 kl. 15 den nya klubbflaggan för första gången. Om händelsen vittnar skriverier i NJK:s årsbok 1920 samt tidningsartikelar i Hufvudstadsbladet och Dagens Press 19.5.1919. Hedersgäster då var bland annat flottans kommendör, tullverkets generaldirektör, lotsverkets generaldirektör samt ett antal av de närliggande segelsällskapens kommodorer.

Flagghissningen 1919 var en milstolpe i NJK:s och den finska segelsportens historia. Vi vill fira det med representanter för de ursprungliga hedersgästerna och våra medlemmar. Hjärtligt välkomna!

Efter flagghissningen kan vi ta del av MM:s sång och ett föredrag av Jussi Gullichsen om historiska femfemmeters guldpokalseglingar.

Därefter avnjuter vi en Seglare i vårt klubbhus.

Anmäl dig till Flagghissningen här! Sista anmälningsdag är 13.5

OBS Juniorer och nya NJK-medlemmar*

Anmälningsformulär och mera info för juniorer och nya medlemmar* finns här

Juniorernas aktiviteter börjar efter att flaggan är hissad och MM har uppträtt med sång. (ca 15.30)
Efter den gemensamma middagen ordnas ett informationstillfälle för nya medlemmar, mera info finns i anmälningsformuläret för juniorer och nya medlemmar.

* Nya medlemmar är medlemmar som är inskrivna efter april 2018

(redigera)
Facebook YouTube
X